De nacht van de bliksemregen – Myron van der Velden

In dit boek leren we Lana kennen, die na de dood van haar moeder bij haar opa in Parijs woont. Als zij een geheimzinnige brief krijgt, gaat ze die avond naar de Eiffeltoren en reist naar het verleden. Het wordt haar kans om het verleden te veranderen.

Als kind was ik al gefascineerd door de Eiffeltoren en toen ik hem eindelijk in Parijs zag, vond ik hem nog grootsere dan in mijn dromen. Ik weet zeker dat ik vroeger dit boek met veel plezier gelezen zou hebben. Een aanrader voor kinderen die in Parijs geweest zijn of ernaartoe gaan. Maar zeker ook een boek voor kinderen die houden van avontuur en spanning.

‘Maar dit is geen echt geld.’ De jongen keek haar onderzoekend aan. Hij had grote, bruine ogen. ‘Je moet wel met echt geld betalen.’
Lana keek naar het muntje in zijn hand. Waar had hij het over? ‘Dat is een euro. Jij vroeg om 10 cent.’
[…]
Even dacht Lana dat ze om zou vallen. Ze zakte door haar knieën en leunde met haar handen op de grond.
Dit was absurd.
Ze was echt door de tijd gereisd. Alleen veel verder dan de bedoeling was.

Ik lees eerlijk gezegd niet vaak boeken over tijdreizen, maar in dit boek stoorde de reis naar het verleden me helemaal niet. Het gaf een vleugje magie aan het verhaal dat verder vooral gaat over verdriet, hoop op het onmogelijke en berusting in wat is. Dat klinkt heel zwaar, maar het boek bevat genoeg luchtigheid en humor, waardoor het zeker een aanrader is.

Loading