Tim de kleine boswachter – Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch

Dit boek had ik uit de bibliotheek geleend. Toen ik het echter uit had, heb ik het alsnog gekocht. Ik ga het gebruiken bij mijn lessen creatief schrijven in de middenbouw. Ik werd er gewoon blij van.

Het boek stimuleert het om lekker de natuur in te gaan, al is het alleen al om een kauwtje te spotten. Het boek is overigens niet per se voor natuurliefhebbers. Ik denk dat elk kind ervan geniet. De hoofdstukken zijn ook niet te lang, dus het boek is ideaal om voor te lezen op school. Ik zie het helemaal voor me: de meester of juf die lekker voorleest en daarna met de leerlingen naar het bos of een stadspark gaat.

Tims ouders zijn een voorbeeld voor velen. Zo mag hun zoon lekker stampen in plassen en mag Tim het gewonde kauwtje dat hij vindt in huis nemen tot het diertje weer voldoende hersteld is. De moeder is degene die in een handomdraai een kast in elkaar zet, terwijl Tims vader zit te stuntelen met de planken. Hij heeft meer verstand van bomen dan van planken!

Let vooral ook op de knipoog die de auteur uitdeelt naar de lezer. ‘De meester leest een grappig gedicht voor over wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.’ Een beetje ervaren lezer weet over welk boek het hier gaat.

Aanrader!

Emanuel Wiemans maakte de illustraties. Het verhaal is overigens gebaseerd op de avonturen van Tim Hogenbosch, die zelf boswachter is.

ISBN: 9789021420752, Uitgever: Volt

Loading