Dit is mijn boom – Olivier Tallec

Ik hou van bomen.
Ik hou van deze boom.
Het is MIJN boom.
En alle dennenappels zijn van MIJ!

Delen valt niet altijd mee. Eekhoorn in dit verhaal maakt zich zorgen dat hij de boom, die hij ZIJN boom noemt, moet delen met anderen. Hij wil niet delen. De boom is van HEM. Ook de dennenappels zijn van HEM, vindt hij. En stel je voor dat er straks een ander in de schaduw van ZIJN boom wil zitten. Eekhoorn vindt die gedachte onverdraaglijk. Want zelfs de schaduw van ZIJN boom is van HEM. Hij bedenkt van alles om de boom en de dennenappels voor zichzelf te kunnen houden. Maar hij ontdekt ook dat hem dat uiteindelijk eenzaam en verdrietig maakt.

Een erg mooi en vooral ontzettend grappig getekend boek voor kleuters over delen.

2022 Uitgeverij De eenhoorn,ISBN 9789462916333
Vertaald door Marita Vermeulen

Loading