Ik heb een Gak in mijn Zak! – Dr Seuss

Een klassieker uit 1976. Zo klassiek dat het niet meer in de winkels te koop is, maar met ene beetje mazzel wel in de bibliotheek ligt.
In 2004 en 2011 kwam er een iets andere versie uit (anders vertaald), onder de titel “Er zit een knak in mijn zak!”

Ik hou van gedichten met niet-bestaande onzin-woorden. Asl er ene gak in je zak zit, hoe ziet die er dan uit? En als er een triptijn achter het gordijn zit, moet je je dan zorgen maken, of je vooral verheugen over ene lekker spelletje verstoppertje?
Dr Seuss is (was) een Amerikaanse illustrator/schrijver, die zich door de werkelijkheid niet liet beperken, hooguit liet inspireren. Geen Avi-beperkingen, maar lekkere absurditeiten in dit boekje waarin alles kan, en dat uitstekens geschikt is voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5.

Bij mijn schoolbezoeken gebruik ik het als inspiratiebron voor het bedenken en tekenen van geheel nieuwe beesten met onverwachte eigenschappen. Wat zou bijvoorbeeld een Krukil zijn? Of een Gnork? Hoe zien die eruit, hoe gedragen ze zich, wat kunnen ze zoal.

ISBN 902400411, benjamin boeken (Ik heb een Gak in mijn Zak!)
ISBN 9789025748463, Gottmer (Er zit een knak in mijn zak!)

Loading